به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز، رحیم خاکی روز دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳در مراسم رونمایی از لوح ثبتی آیین پخت سمنوی سادات که در کاخ سلیمانیه کرج برگزار شد، گفت: سمنو خوراکی سلامت محور است و با توجه به اینکه پخت این سمنو با سابقهای ۸۰ ساله و در سه نسل خانواده سادات با آیین خاص و معنوی همراه بوده در فهرست میراث ملی از استان البرز به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز، گردشگری خوراک را یکی از سرفصل های مهم این حوزه عنوان کرد و افزود: این سمنو نیز میتواند به عنوان یکی از سوغات استان البرز در حوزه خوراک به گردشگران معرفی شود.
او نبود اعتبارات لازم برای ثبت، حفظ و مستندسازی در حوزه میراث ناملموس را یکی از مشکلات در این حوزه عنوان کرد و حفظ هویت این مرز و بوم را در ارتباط مستقیم با حفظ میراث فرهنگی آن دانست.
داوود محمدی سادات نیز در مورد تاریخچه این آیین در خاندان سادات گفت: آیین پخت سمنوی سادات در روستای قدیم حاجی آباد شهرستان کرج حدود ۸۰ سال پیش آغاز شد.
او افزود: اکنون با وجود اینکه این روستا به جزئی از بافت شهری کرج تبدیل شده، جزء مراسمهای کهن و سنتی است که توسط خانواده سادات حفظ شده و هر ساله طی مراسم خاصی به طبخ سمنو به اهالی روستا کمک می کند.
انتهای پیام/
نظر شما